Barion Pixel
Kérjük nyilatkozz, hogy elmúltál-e már 18 éves!

Elmúltál már 18 éves?

A TOOYZ.HU weboldalon található tartalmakat kizárólag 18 éven felüliek tekinthetik meg! Kérjük nyilatkozz, hogy elmúltál-e már 18 éves!

Igen, belépek az oldalra Nem

A weboldalra történő belépéssel kijelented, hogy elmúltál 18 éves és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatónkat.

Ingyenes szállítás 25 000 Ft vásárlás felett!
Írta: Lilla
2023. február. 19.
Ennyien olvasták: 39

Monogámia vagy Poligámia – Te melyikben hiszel?

2023. február. 19.
| Ennyien olvasták: 39

Ahány ember, annyiféle elképzelés létezik arról, hogy kinek milyen egy ideális párkapcsolat. Jellemzően, amikor együtt vagyunk valakivel, akkor nem keveredünk mással románcba, azonban bőven akadnak olyanok is, akik a boldog párkapcsolat titkának tartják, hogy nem ragadnak le csupán egy ember mellett.

Cikkünkben megtudhatod hogyan működnek a nem monogám kapcsolatok és milyen indíttatásból döntenek sokan amellett, hogy kilépnek a hagyományos keretekből.

Ezért buknak el a monogám kapcsolatok

Amikor megismerkedünk valakivel, akkor még teljesen más szemekkel nézünk partnerünkre, hiszen egy rózsaszín ködben élünk. Ekkor még számos új izgalmat tartogat a hálószoba is, észveszejtő izgatottságot és jó néhány orgazmust.

Monogámia vagy PoligámiaAzonban ezek a kezdeti fellángolások néhány hónap vagy éven belül csillapodni kezdenek és felváltják őket a szürke hétköznapok. Hosszú kapcsolatok esetében szinte biztosan megjelenik legalább az egyik félnél az az érzés, hogy új ingerekre vágyik és ekkor kell döntést hozni a kapcsolatunk jövőjéről.

Ilyenkor több lehetőségünk van. Megpróbálhatjuk a partnerünkkel újraéleszteni a lángot és kitartani egymás mellett, de úgy is dönthetünk, hogy véget vetünk a kapcsolatnak vagy egy teljesen másik irányt veszünk és elkezdünk mások felé nyitni, miközben megmaradunk egymás életében társként.

Végső soron az fogja meghatározni a döntésünket, hogy mennyire vagyunk tisztában saját vágyainkkal – úgy gondoljuk, hogy tudunk kizárólagosan kapcsolódni egyetlen személyhez vagy belefér érzelmi világunkba más valaki is.

Poligám vagy poliamor kapcsolat – Nem ugyanaz!

Sokan nincsenek tisztában a poligámia és a poliamoria fogalmával, így gyakran keverik össze a kettőt pedig vannak alapvető különbségek a kettő között.

A poliamor kapcsolatokban egyszerre több személlyel vagyunk intim kapcsolatban mindezt úgy, hogy a másik fél ennek tudatában van. Sok esetben a felek együtt is élnek, így előfordulhat, hogy egy férfi együtt él két három nővel vagy akár fordítva. Ez főleg a szexuális kapcsolódásokról szól.

Ezzel ellentétben egy poligám kapcsolat azt jelenti, hogy több partnerrel kötjük össze hivatalosan, akár házassággal az életünket, így itt már mély érzelmekről is beszélhetünk, amit nem csak egy hanem több ember irányába is kifejezünk.

A nem-monogám kapcsolatok kialakulásának okai

Ha egy pár úgy dönt, hogy kapcsolatukat teljesen új vizekre evezik, annak számos oka lehet:

  • Előfordulhat, hogy nagyon erős érzelmek kötik össze a feleket viszont szexuális téren már nem tudják kielégíteni egymás vágyait
  • Úgy gondolják, hogy egyszerre több embert is lehet szeretni
  • Szeretnének új ingereket szerezni és átélni újra a szerelem érzését
  • Izgalmasnak gondolják azt, ha idegen emberekkel flörtölhetnek

Összességében a nem-monogám kapcsolatok számos előnnyel járnak, viszont azt érdemes hangsúlyozni, hogy csakis akkor szabad más kapcsolati formákba is belekezdeni, ha abban nem fogsz érzelmileg, lelkileg sérülni.

Amennyiben úgy döntesz maradsz a monogám kapcsolatoknál, mert azokban érzed magad érzelmileg biztonságban, akkor számtalan izgalmas játékot találsz online szexshopunkban, amivel újra élesztheted az esetlegesen kialudt lángot.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess aktualitásainkról, híreinkről és akciónkról!

edm *
Billingo Fizetési lehetőségek MailPoet